Loodsdienstplanners brengen een bezoek aan de Wandelaar

Op maandag 8 april brachten enkele lodico's van het Loodswezen dab een bezoek aan de Wandelaar, het loodsstation dat uitgebaat wordt door Vloot. 

Dit schip ligt een 12-tal zeemijl, of welgeteld 22,22km, voor de kust van Oostende. Het vaartuig functioneert als uitvalsbasis van waaruit schepen beloodst worden, dit gebeurt voor zowel inkomende als uitgaande schepen. 

Voor de meeste collega's was dit bezoek een eerste 'live' kennismaking met hoe het er nu echt aan toe gaat op zee. Een ultiem moment om hun eigen inzichten op de werking af te toetsen met de werkelijkheid en nieuwe inzichten op te snuiven.

Op het programma stond onder andere een uitgebreide rondleiding aan boord, uitleg rond de werking van het loodsstation en enkele beloodsingen met de tenderswath's en de jol.

De enthousiaste groep lodico's vond het een zeer leuke, boeiende en leerrijke dag die voor herhaling vatbaar is. Hierbij is dan ook de eerste aftrap gegeven van een reeks bezoeken door de andere collega lodico's die allen de mogelijkheid zullen krijgen om onze eigen dienstverlening van nabij bij te wonen.